Let op: de arbeidsmarkt komt in beweging.

Wij merken het in onze gespecialiseerde LEGAL Search praktijk. De arbeidsmarkt trekt aan. Advocatenkantoren durven weer te investeren in nieuw personeel. Dat is mooi want dat betekent dat het economisch beter gaat in Nederland.

Horizontale instroom

De starter in de advocatuur had het de afgelopen jaren erg zwaar. Gelukkig is er voor deze groep nu meer mogelijk. Maar de concurrentie is nog zeer pittig. In onze praktijk, die zich richt op de ervaren advocaat en advocaat vennoot, zien we een toename aan opdrachten. Advocatenkantoren zijn wisselend op zoek naar handjes, kundige advocaten die het team komen versterken en naar commerciële advocaten, die klanten meenemen en kunnen helpen bij het betreden van markten waar groei wordt geconstateerd en kunnen helpen bij het betreden van nieuwe markten.

Binden door te boeien

Dat betekent dat advocaat medewerkers in beweging komen. Open staan voor verandering. Dat vraagt van de advocatenkantoren alertheid maar ook vooral doen. Daarmee bedoelen wij, in gesprek gaan met advocaat medewerkers. Aandacht geven. Samen kijken naar de persoonlijke en professionele ontwikkeling, goed luisteren en ondersteunen. Boeien en binden, noemen ze dat wel.

Laat de medewerker een plan maken

Wij zijn niet zo van de testen, hoewel ze soms zeker nuttig zijn. Wij zijn meer van het doen. Dus laat de medewerker eens in maximaal 3 A4-tjes opschrijven in welke richting hij of zij zich verder wil gaan ontwikkelen en wat daarvoor nodig is. Neem de tijd om daar goed over te praten en dan enkele doelstellingen te formuleren. En dan komt het aan op de uitvoering, het volgen en het meten. Dat laatste is erg belangrijk want het moet allemaal wel wat opleveren. Voor de medewerker en voor kantoor.

Zo wordt gezamenlijk aan het ontwikkelen van talenten gewerkt. De advocaat medewerker voelt zich meer gewaardeerd en voelt zich meer betrokken bij de organisatie en de uitdagingen in de markt. De advocaat medewerker staat niet stil maar ontwikkelt zich. Dat is weer goed voor het kantoor. Want betere en meer tevreden medewerkers zorgen voor een betere organisatie en een betere dienstverlening. Een betere dienstverlening zorgt voor een hogere omzet. En last but not least, de advocaat medewerker staat minder open voor uitdagingen bij andere advocatenkantoren!