Meerdere loopbaanmodellen in de advocatuur.

De competitieve advocatuurlijke markt met complexere vraagstukken en steeds kritischer klanten vraagt om meerdere loopbaanmodellen.

Na vier jaar focus op vooral de inhoud van het vak, zou het goed zijn als advocaat medewerkers, samen met het kantoor, gaan bepalen in welke richting hij of zij zich gaat ontwikkelen, resp. profileren. Het kantoor beslist of dit de goede richting is en dan ligt er vervolgens een gezamenlijke verantwoordelijkheid om zich in te spannen dit doel te bereiken.

Het is belangrijk dit als advocatenkantoor goed te faciliteren: zorg voor een heldere organisatie strategie en een daaronder liggend, transparant human resources beleid waarin de verschillende rollen beschreven zijn. Zo ontstaan vanzelf verschillende loopbaanmodellen: de T-Shaped Lawyer, de legal project manager, de super specialist die zich puur op inhoud profileert, de ondernemer partner, de ZZP-er advocaat die kiest voor opname in de flexibele schil, etc.

Wij willen graag helpen bij het maken van dergelijke keuzes rond het vierde jaar. Door onze jarenlange ervaring in de advocatuur worden wij als een kundig gesprekspartner gewaardeerd. Hans Voorhoeve